Zomerfestival op landgoed in Coimbra

zomerfestival Festival das Artes CoimbraWas het landgoed Quinta das Lágrimas in de 14e eeuw het achtergronddecor van een tragisch en waargebeurd Portugees liefdesdrama, sinds 2009 kun je hier een jaarlijks zomerfestival bijwonen. Festival das Artes draait om kunst en cultuur: muziek, dans, theater, fotografie, film en gastronomie.

Het landgoed heeft een 4-sterren hotel

Dit zomerfestival vindt, voor een groot gedeelte, plaats in de schitterende tuinen van een luxe 4-sterren hotel (en voormalig 18e-eeuws paleis).

Omliggende tuinen en bossen

Ook als je geen hotelgast bent, heb je toegang tot het omliggende gebied. Wandelend door de eeuwenoude tuinen, zul je de liefdesbron en de tranenbron tegenkomen uit het 14e-eeuwse verhaal van koningszoon Pedro en hofdame Inês.

Jaarlijks zomerfestival: Festival das Artes

Dit culturele festival vindt plaats van 16 t/m 28 juli 2015. UPDATE 2017: van 15 t/m 23 juli 2017, zie festivalprogramma onderaan.

Zomerfestival Festival das Artes in Coimbra

Amfitheater Colina de Camões (foto) is ontworpen door landschapsarchitect Cristina Castel-Branco en ruim genoeg voor 1000 festivalbezoekers.

In de verte zie je de hooggelegen en eeuwenoude universiteit van Coimbra. Opgericht in 1290 is de universiteit van Coimbra één van Europa’s oudste universiteiten én een voormalig koninklijk paleis.

Dit zomerfestival is één van de bekendste culturele events van Coimbra. Het wordt georganiseerd door de stichting Fundação Inês de Castro. En ja, dat klopt, Inês de Castro is de Inês uit dat 14e-eeuwse liefdesdrama.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze festivaldagen staat Coimbra in het teken van:

  • muziek
  • film
  • fotografie
  • theater
  • literatuur
  • workshops
  • voordrachten
  • gastronomie

Het hoofdpodium van dit festival is, zoals elk jaar, het bovenstaande amfitheater in de tuinen van Quinta das Lágrimas maar diverse andere locaties in de stad maken ook deel uit van het programma, zoals: Edifício Chiado, Mosteiro de Santa-Clara-a-Velha en Museu Machado de Castro.

Op de boot Basófias kun je, genietend van een jazz concert aan boord, een tochtje maken over de Mondego rivier.

Festival das Artes heeft het EFFE kwaliteitslabel 2015-2016

Dit zomerfestival heeft het EFFE kwaliteitslabel 2015-2016 ontvangen van de European Festivals Association. Het is dé aangewezen site om (nieuwe) Europese festivals te ontdekken. EFFE staat voor Europe for Festivals and Festivals for Europe.

Verdere informatie

Online is de informatie over het festivalprogramma van Festival das Artes helaas alleen beschikbaar in het Portugees en niet in het Engels. Je mag mij een mailtje sturen als je er niet uitkomt! 🙂

Foto’s: Festival das Artes

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.