Luxe zeep uit Porto is populair bij Oprah

luxe zeep Claus PortoHoewel Claus Porto al 127 jaar bestaat en te vinden is in meer dan vijftig landen, is dit Portugese luxemerk vrijwel onbekend in Nederland. Het gaat hier om heerlijk geurende zepen die, sinds 1887, op traditionele wijze vervaardigd worden in Porto.

Hier lees je meer over de geschiedenis en het internationale succes van deze heerlijke zeepjes en zepen, hooggewaardeerd door bekendheden als Oprah Winfrey, Kate Moss en Nicolas Cage.

Nieuwsgierig geworden? Via de webshop van Claus Porto kan je jezelf of een ander verrassen met een origineel, lekker geurend cadeau in Art Deco verpakking.

Geschiedenis van de zeep van Claus Porto

De eerste Portugese zeep- en parfumfabriek werd in 1887 opgericht in Porto door de Duitsers Ferdinand Claus en Georges Schweder. Dit was uiteraard in een tijd dat zeep alleen gebruikt werd door de elite. Nadat deze Duitsers het land waren ontvlucht ten gevolge van de Eerste Wereldoorlog, werd de fabriek overgenomen door de Portugees Achilles de Brito.

Sinds 1953 kwamen de zepen op de markt met unieke, handgeschilderde en kleurrijke verpakkingen.

Sinds 1994 wordt het bedrijf Ach. Brito geleid door Aquiles Brito en zijn zus Sónia Brito, de achterkleinkinderen van Achilles de Brito. Deze vierde generatie werkt samen met Lafco New York, een ‘Luxury Articles & Fragrance Company’ met winkels in New York en Dallas.

Internationale succes van de zeep

In 2004 was er al eens een artikel geschreven over Claus Porto in de kerstspecial van Oprah’s magazine, maar in 2007 verschenen de ‘gorgeous jumbo soaps’ (350 gram) als één van Oprah’s favoriete dingen in haar TV-uitzending (zie onder).

Ook andere sterren zoals Kate Moss, Nicolas Cage en Naomi Campbell zijn groot fan van deze Claus Porto zepen.

De zepen, en overige badproducten, zijn inmiddels te koop in meer dan vijftig landen. Zonder grote reclamecampagnes verschijnt het merk Claus Porto wereldwijd in de media: in tijdschriften, op radio en televisie.

zeep Claus Porto

Ook Nederlandse bladen als Vogue, Linda Wonen, Rafael, Glossy, Red, More Than Classic en Villa d’Arte hebben al eens geschreven over deze producten.

Producten Claus Porto

Het assortiment van Claus Porto bestaat uit meerdere geurlijnen en badproducten. Je kunt kiezen uit grote zepen (350 gram), middelgrote zepen (150 of 125 gram) en kleine zepen (50 gram). Er zijn luxe geschenkdozen te koop met sets van verschillende zepen.

Overige gewilde producten zijn douchegels, aftershave, scheerschuim en geurkaarsen.

Waarom is  de zeep van Claus Porto populair?

Misschien zegt de naam Claus Porto je helemaal niets. Waarom is deze zeep populair en waarom zou je het ook eens kunnen proberen?

 • Tijdens het productieproces wordt het mengsel meerdere keren gemalen zodat alle ingrediënten goed vermengd worden. Dit voorkomt dat de zeep later gaat splijten of barsten krijgt.
 • Heb je een droge huid? Deze zeep bevat 100% natuurlijke ingrediënten en is verrijkt met karité boter (shea butter). Karité boter zorgt voor een perfecte hydratatie van je huid.
 • De aromatische oliën die verwerkt zijn in de zeep zorgen voor hele fijne geuren in je badkamer.
 • De zepen schuimen goed, gaan erg lang mee en zowel geur als structuur blijven onveranderd tot aan het einde.
 • De Art Deco verpakkingen zijn schitterend. Het herstelde vintage design (eind 19e eeuw, begin 20e eeuw) komt uit het archief van Claus Porto. Het is leuk om, ter decoratie, de zeepjes ergens in je huis neer te leggen.

Fabriekswinkel van Claus Porto

Misschien ga je binnenkort op vakantie naar Portugal of ken je iemand die daar heen gaat? Breng een bezoekje aan de mooie fabriekswinkel van Claus Porto! Deze winkel ligt ongeveer twintig kilometer ten noorden van Porto.

Al heb je een auto nodig om de winkel te kunnen bereiken, de zeepjes en overige producten van Claus Porto zijn hier wel goedkoper dan in het toeristische centrum.

 • Adres: Ach. Brito, Rua de Castelões Sul, 346 – Fajozes (Vila do Conde)
 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00.

Conclusie

Ondanks het feit dat het Portugese luxemerk Claus Porto in alle (internationale) media opduikt, zijn deze heerlijk geurende zepen nog niet zo bekend in Nederland. Het merk Claus Porto bestaat sinds 1887 en wordt verkocht in meer dan vijftig landen.

Misschien is het een leuk idee om iemand deze zeep cadeau te doen?

Foto’s: Claus Porto

Een reactie

Plaats een reactie
 • We hebben een mooie nieuwe webshop met veel zepen uit Portugal. Naast Claus Porto voeren wij ook de merken Ach Brito en Confiança.

  met vriendelijke groet
  Matthias

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.