Waterpark Aquashow in de Algarve

waterpark Aquashow in AlgarveGa je naar de Algarve? Zoek je kalme strandjes of spectaculaire waterfun? Bij mij staat dat rustige strandje op nummer één maar grote waterparken vind ik ook onweerstaanbaar. En ja, in juli en augustus sta je dan in de wacht voor alle attracties. Wat is er zo leuk aan waterpark Aquashow in Quarteira?

De afgelopen jaren was ik al eens naar Zoomarine en Slide&Splash geweest, 2 andere grote pretparken in het, vaak bloedhete, zuiden. In 2017 stond de Aquashow op het programma. Het park is open van 1 mei tot 30 september 2018 en de kaartjes kun je (i.v.m. korting) het beste online kopen.

waterpark Aquashow Algarve

Ondanks alle drukte, vind ik het een aanrader. Wel is het vaak zó heet onder je voeten dat je rennend van de ene naar de andere glijbaan gaat. Niemand staat te springen om lang te wachten onder die brandende zon maar als je aansluit bij de kortere wachtrijen is het best te doen. Op veel plekken zijn schaduwrijke afdakjes.

Alleen had ik mijn nieuwe “zwembrilletje-op-sterkte” meegenomen en zag ik al die opeengepakte halfblote lijven ineens iets te goed. Zonder bril ben ik stekeblind maar dat blijkt in zo’n zomerse wachtrij helemaal niet erg.

Welke attracties zijn spraakmakend?

De “Speed Race” bestaat uit 6 gekleurde glijbanen met een lengte van 100 meter. Je hoeft nooit lang te wachten en je gaat liggend op je buik (op een matje) het water in.

Aquashow waterpark in Algarve

Rechts op de foto zie je een vrij nieuwe waterattractie; de “Twin Space Shuttle”, een dubbele glijbaan van 17 meter hoog en 178 meter lang met speciale kleureffecten binnenin beide tunnels.

De hoogste “Free Fall” van Europa heb ik overgeslagen. Dit zijn twee glijbanen (rood en geel) met een hoogte van 32 (!) meter en een lengte van 129 meter. Hier moet je met gekruiste armen en benen naar beneden. Ik ben wel even gaan kijken of je je bikini nog aan hebt als je eenmaal in het water neerstort. Het antwoord is: ja. 🙂

Mezelf flink toesprekend ben ik in de “Water Coaster” geweest. Deze gaat niet over de kop en blijkt één van de grootste waterachtbanen ter wereld te zijn (een rit van 740 meter in en buiten het water, 23 meter hoog, 70 km p/u). Al had ik op mijn elfde met mezelf afgesproken om nooit, maar dan ook nooit, meer in een achtbaan te stappen, nu vond ik het echt leuk. Hier zie je het allerlaatste stukje voordat je het water induikt.

Aquashow waterpark Quarteira Algarve

In de “Wild Snake” glij je neerwaarts in het pikkedonker. Deze glijbaan heeft het uiterlijk van een slang en hier leg je de 16 meter in spiraalvorm af. Categorie: niet eng, gewoon doen. Wil je liever met een groepje naar beneden suizen? De “River Slide” is de langste tunnel van het hele waterpark en hier vlieg je gezellig met 3 of 4 mensen tegelijkertijd de diepte in.

De “White Fall” is een stuk enger. Heb ik gedaan maar dat was meer omdat ik niet op tijd door had dat het zo eng was. Zittend op een individuele boei ga je van een enorme hoogte ineens steil naar beneden om gelijk weer steil naar boven te gaan. En dat dan met een rotvaart. Oké, eens maar nooit weer. Ook de “Top Swing” is vooral geschikt voor moedige mensen. Aan een reusachtige oranje arm zwengelen dertig mensen van de ene naar de andere kant. Zie tweede foto bovenaan. Dit soort attracties bekijk ik het liefst van een afstandje. Laat mij maar foto’s maken. 🙂

Tot slot

Bij de ingang van de attracties is de vereiste minimumlengte aangegeven (veelal 1.10, 1.20, 1.25, 1.40), zodat je weet of je kind wel of niet mee naar boven mag. Bovenaan alle attracties staan medewerkers die je een seintje geven als je naar beneden kan. En anders zijn er stoplichten die eerst op groen moeten springen voordat je jezelf op de glijbaan mag lanceren. Een gedeelte van het park is speciaal ingericht voor kinderen.

In tegenstelling tot veel andere parken, mag je je eigen eten en drinken meenemen. Wil je ter plekke eten kopen, dan moet je je vooral instellen op fastfood. Al hoor je best wat negatieve dingen over het eten, ik heb er een prima broodje tonijnsalade gekocht.

Meer informatie

Kijk op de website van Aquashow voor meer informatie over het waterpark.

Foto’s: eigen werk

2 Reacties

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.