Treinreis maken zonder je huis te verlaten?

treinreis met Google Train View Portugal Zin in een virtuele treinreis vanuit je eigen luie stoel? Sinds kort is Portugal het tweede Europese land met Google Train View. Even klikken en je kunt meerijden over de spoorlijnen van o.a. Cascais, Douro en Sintra. Hoe zijn deze panoramische (360º) beelden tot stand gekomen? Welke virtuele routes zijn er precies?

Google Train View

Ken je Google Street View? Google Train View werkt op dezelfde manier. Sterker nog: Google Train View is mogelijk gemaakt door dezelfde apparatuur van Google Street View. Zie je de groene camera helemaal vooraan op de foto?

treinreis door Portugal met Google Train View

Portugal is tweede Europese land met virtuele treinreizen

Een virtuele treinreis door de Zwitserse Alpen was al langer mogelijk. Portugal is nu, na Zwitserland en met dank aan Google Maps en Google Earth, het tweede land in Europa met Google Train View (bron).

Interactieve 360 graden beelden

Het gaat om interactieve (360 graden) beelden waarbij je als kijker zelf kan bepalen in welke richting je kijkt. Dé manier om, gewoon thuis, het geweldig mooie landschap van Portugal te bekijken.

Hoe zijn deze panoramische beelden tot stand gekomen?

CP (Comboios de Portugal) is de naam van het bedrijf dat de spoorwegen in Portugal exploiteert. CP heeft, in een samenwerkingsverband met Google en een aantal andere Portugese bedrijven, gebruik mogen maken van Google’s fotoapparatuur (“Trekker”).

Dit project valt onder het “Trekker Loan Program” van Google en heeft panoramische beelden opgeleverd die wereldwijd bekeken kunnen worden.

Video van trein met Google’s apparatuur

Op bovenstaande video is goed te zien dat de camera op het voorste deel van de trein gemonteerd was. In totaal is er 700 km afgelegd. In de lente en zomer van 2015 heeft deze groene “Trekker” de omgeving van zes Portugese spoorlijnen vastgelegd.

Perspectief van de treinmachinist

Sinds november 2015 staat alles online. Doordat de camera vooraan bevestigd was, zie je de omgeving vanuit het perspectief van de machinist.

Welke virtuele treinreis zou je weleens willen proberen?

Je kunt kiezen uit vijf spoorlijnen:

  • Douro
  • Sintra
  • Cascais
  • West
  • Noord

Foto’s en video: comboiosportugalmkt

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.