Slimme binnenspiegel houdt bestuurder alert

slimme binnenspiegel HealthyDriveSlimme binnenspiegel HealthyDrive is ontwikkeld voor bedrijven met beroepschauffeurs maar te monteren in elke auto. Deze binnenspiegel stuurt real-time informatie over bestuurders via WiFi naar ‘n online platform zodat managers alert kunnen reageren op vermoeide chauffeurs.

Ook jij kan gebruik maken van dit Portugese systeem. De slimme binnenspiegel geeft je een waarschuwingssignaal wanneer je vermoeid in je auto rijdt. De auto-industrie heeft belangstelling voor deze Portugese binnenspiegel.

Waarom is HealthyDrive een slimme binnenspiegel?

Misschien ken je waarschuwingssystemen als Driver Alert en Lane Assist? Het Portugese systeem HealthyDrive heeft extra functies en in dit artikel lees je waarom die interessant zijn voor bedrijven met beroepschauffeurs.

Iedereen weet dat slaaprijders ongelukken veroorzaken. HealthyDrive kan vermoeidheid, stress en stemmingswisselingen ontdekken door het gezicht van de automobilist te analyseren. Als er een teken van gevaar wordt opgemerkt, hoort de bestuurder een waarschuwingssignaal.

De binnenspiegel heeft een kleine ingebouwde camera en een verwerkingseenheid die de bestuurder kan alarmeren. De spiegel laat een onderbroken toon horen die, na verloop van tijd, overgaat in een continu geluid.

Deze technologie is ontwikkeld door drie ingenieurs uit Porto: Filipe Oliveira, André Azevedo en Filipe Monteiro. Samen hebben zij het bedrijf HealthyRoad opgericht. HealthyRoad maakt deel uit van Parque de Ciência e Tecnologia van de Universiteit van Porto (UPTEC).

HealthyDrive is ontworpen voor beroepschauffeurs maar kan in elke auto worden gemonteerd. Het doel is om het aantal verkeersongevallen ten gevolge van vermoeidheid te verminderen.

Hoe werkt de binnenspiegel HealthyDrive?

Iedereen kan HealthyDrive eenvoudig en zelf plaatsen op de al bestaande binnenspiegel. De camera werkt als een biometrische sensor en wordt gericht op het gezicht van de autobestuurder. Vermoeidheid, slaperigheid en stress worden gemeten en indien nodig wordt er een geluidssignaal afgegeven via de GPS die opgenomen is in de spiegel.

Geluidswaarschuwingen worden gegeven door middel van een onderbroken toon die, als de situatie echt gevaarlijk dreigt te worden, overgaat in een continu geluid. Tijd om de auto te stoppen!

Waarom is de slimme binnenspiegel interessant voor transportbranche en andere bedrijven met beroepschauffeurs?

HealthyDrive stuurt de real-time informatie over de chauffeurs (vitale functies, stress, vermoeidheid) ook gelijk in real-time via GPRS – WiFi naar een online platform. Dit stelt managers van transportbedrijven (of andere bedrijven met beroepschauffeurs) in staat om onmiddellijke beslissingen te nemen. Door de gegevens te analyseren kunnen zij eventuele problemen gelijk identificeren. Zo is het mogelijk om op tijd in te grijpen en vermoeidheid bij chauffeurs te voorkomen. Zelfs real-time monitoring van vitale functies van bestuurders is mogelijk.

Via HealthyDrive en de online platform kan geanalyseerd worden of een bestuurder beter overdag of ‘s nachts kan rijden, op welk tijdstip de chauffeur veelal vermoeid raakt en/of gestresst is.

Sommige autofabrikanten zoals Ford en Volkswagen hebben al enige tijd hun eigen waarschuwingssystemen, zoals Driver Alert en Lane Assist, maar in tegenstelling tot HealthyDrive werken deze hulpsystemen niet met een directe analyse van real-time gegevens zoals hierboven beschreven.

Conclusie

HealthyDrive is een slimme binnenspiegel en fungeert als waarschuwingssysteem om vermoeide automobilisten alert te houden. Bedrijven met beroepschauffeurs kunnen deze chauffeurs controleren en efficiënter inzetten met behulp van de slimme binnenspiegel HealthyDrive. Hoe?

HealthyDrive stuurt belangrijke real-time gegevens over de chauffeurs (vitale functies, informatie over vermoeidheid, stress) in real-time via WiFi naar een online platform. Dit geeft bedrijfsmanagers de mogelijkheid om vermoeidheid achter het stuur op tijd aan te pakken en ongelukken te voorkomen!

Foto: Jorge Daniel V.P. Martins / Olhares.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.