Serralves in Porto: 40 uur non-stop festival

Serralves zomerfestival in Porto PortugalWist je dat juni dé maand is om Porto te bezoeken? Het bekende São João feest wordt jaarlijks op 23 juni gevierd en op 24 juni is er een portwijn regatta op de Douro. Begin juni staat Serralves em Festa centraal. Kort gezegd: een 40 uur durend, non-stop, festival met o.a. muziek, dans, theater, film en circus.

Serralves em Festa: 40 uur durend festival

Afgelopen 4 en 5 juni 2016 vond de 13e editie plaats van Serralves em Festa. Meer dan 161.000 mensen hebben, van zaterdag 8 uur ‘s ochtends tot zondag middernacht, het museum en omliggende park van Serralves bezocht. Een recordaantal bezoekers. Zelfs de president van Portugal is nog even geweest. 🙂

Serralves em Festa is zomerfestival in Porto

Gratis toegang

Dit festival is gratis. Het leuke is dat er steeds meer toeristen afkomen op dit culturele weekend. Ik kan het jou ook aanraden. Bij de ingang krijg je het programma aangereikt door één van de vele vrijwilligers.

Meer dan 250 events van 400 artiesten/podiumkunstenaars

Dit jaar waren er meer dan 250 evenementen van 400 nationale en internationale artiesten. Het aanbod was, zoals elk jaar, groot:

  • muziek
  • dans
  • performance
  • circus
  • theater, film, fotografie
  • workshops en rondleidingen

Wat heb ik dit jaar gezien?

Ik was één van de vele toeschouwers van theatervoorstelling “Sem Remetente”. Dit was een circusachtig theaterstuk met onverwachte wendingen. Deze man liep met een fiets op zijn schouder door het, op de grond zittende, publiek naar het podium.

Serralves em Festa Festival in Porto Portugal

Na een eindeloze reeks acrobatische toeren verdween, op het laatst, zijn hele lichaam in de witte ballon. 🙂

Alle leeftijden

De bezoekers zijn van alle leeftijden. Overdag zie je voornamelijk gezinnetjes lopen met kleine kinderen. In de avond en ‘s nachts stroomt het vol met concertgangers (video).

Enkele foto’s van eerdere festivaljaren in Serralves

Ik heb, door de jaren heen, een enorme foto- en videoverzameling opgebouwd van deze dagen. Hieronder een kleine sfeerimpressie:

Serralves Festival Porto_Portugal

Serralves em Festa Festival Porto_Portugal

Meer informatie over Serralves em Festa

Zou je dit weleens willen meemaken? Even voor de volledigheid: meestal dus begin juni maar soms al eind mei. Voorafgaand aan Serralves em Festa zijn er al voorstellingen te zien in het centrum van Porto (zie foto bovenaan: baixa do Porto – 2 en 3 juni).

Lees meer over dit jaarlijkse, zomerse festivalweekend in Porto op site van Serralves.

(Extra tip: kunstcollectie van Joan Miró is te bekijken in roze villa van Serralves. Iedere 1e zondag van de maand -van 10 tot 13u- gratis toegang).

Foto’s: eigen werk

4 Reacties

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.