Roofvogels vliegen rakelings over publiek

roofvogels in dierenpark SIIn dierentuin Santo Inácio, niet ver van Porto, scheren roofvogels rakelings over de hoofden van de toeschouwers. Dagelijks zijn hier meerdere educatieve demonstraties. Het is een landelijk en groen park. Laat je kinderen zien hoe de pinguïns, otters en lemuren worden gevoerd.

Dit dierenpark in Avintes is goed en snel bereikbaar en ‘n stuk kleiner dan bijvoorbeeld Burgers’ Zoo in Arnhem of Artis in Amsterdam.

Dierentuin Santo Inácio in Noord-Portugal

Ben je een paar dagen in Porto of Vila Nova de Gaia? Je hebt hier fijne portproeverijen aan de kade maar misschien wil je ook iets leuks doen met het hele gezin?

roofvogels dierenpark Portugal

Vanuit Porto is het maar een klein kwartiertje rijden en het is ‘t mooiste dierenpark in het noorden van Portugal. Je zult zien dat de dieren goed verzorgd worden en (ook heel belangrijk) alle ruimte hebben.

Grondgebied van Nederlandse familie

In 1702 was dit gebied van een familie met Nederlandse afkomst. De familie Van Zeller had hier een vakantiehuis en hield zich bezig met de handel in portwijn. Eind 20e eeuw is hier dit dierenpark gebouwd.

Netwerk van internationale dierentuinen

Dit park maakt deel uit van een netwerk van internationale dierentuinen. Gezamenlijk maken zij zich sterk om de (met uitsterven) bedreigde diersoorten in stand te houden. Je kunt hier Afrikaanse wilde honden, dwergnijlpaarden en Humboldtpinguïns zien.

roofvogels en andere vogels dierenpark S. InácioDe dierentuin telt ongeveer 300 verschillende diersoorten van 5 continenten. Al wandelend kom je meer dan 1000 dieren tegen, zoals: waterzwijnen, flamingo’s, lynxen, leeuwen, ara’s, roofvogels, krokodillen, slangen en Afrikaanse reuzenslakken.

Nederlandse dierentuinen blijken geen sneeuwpanters te hebben (bron). Deze panter is wel te bewonderen in het Santo Inácio park.

Welke roofvogels kun je verwachten bij de roofvogelshow?

Zorg dat je ‘n goed plekje hebt om de show te kunnen volgen! Er is veel interactie met het publiek en de roofvogels laten spectaculaire vrije vluchten zien. Je ziet hier o.a. de sneeuwuil, arend, buizerd, gier en torenvalk.

Educatieve demonstraties:roofvogels dierenpark S. Inácio

  • voeden van pinguïns;
  • voeden van otters;
  • voeden van maki’s of lemuren (Madagaskar);
  • roofvogels;
  • overige dieren (vogels, reptielen, zoogdieren).

Tip: kijk op hun site welke attracties je graag wilt zien en hoe laat ze beginnen. Je krijgt uitgebreid uitleg over het natuurlijke gedrag en alle bijzonderheden van de dieren. Zo zonde als je de helft mist.

Prairiehondjes

Mijn favoriet: het prairiehondje. Op een groot open veld zie je hier en daar een kopje boven de grond uitsteken. Op de prairies van Noord-Amerika zijn ze op hun hoede maar hier zijn ze minder bang. Soms komen ze zelfs het veld op terwijl er kinderen rondrennen.

Prairiehondjes zijn het actiefst in de ochtend en de namiddag en leven onder de grond in een complex tunnelsysteem. Hier verstoppen zij hun voedsel, slapen zij en zorgen ze voor hun jonkies. Ze leven in grote groepen.

Video dierenpark Santo Inácio

Onderstaand filmpje begint met een zich uitstrekkend prairiehondje…  🙂

Meer informatie

  • Zoo Santo Inácio – Rua 5 de Outubro, 4503 – 4430-809 Avintes, V. N. de Gaia
  • Telefoon: +351 22 787 85 00 / 13
  • E-mail: info@zoosantoinacio.com
  • GPS: N41º 09′ 27.48″ en W8º 53′ 75.15″

Conclusie

Iets leuks doen met de kinderen? Bezoek dierenpark Santo Inácio in Vila Nova de Gaia. Het is een goed onderhouden park met 300 diersoorten van 5 continenten. Bekijk de schitterende roofvogels met hun enorme vleugels die laag over het publiek vliegen.

Ga je toevallig nog naar Coimbra? Breng ook een bezoekje aan dit themapark voor kinderen: hier zie je Portugese huizen en monumenten in het klein.

Foto’s: eigen werk

2 Reacties

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.