Red Bull Air Race over Douro in Porto

Red Bull Air Race in PortoZin in luchtacrobatiek? Het 1e weekend van september 2017 zal in het teken staan van de Red Bull Air Race in Porto. Tien, negen én acht jaar geleden vlogen de Red Bull stuntpiloten ook in Porto en stond ik aan de kade. Een terugblik met o.a. mijn videobeelden om je een idee te geven wat je kan verwachten.

Ook in 2017 zal de internationale Air Race plaatsvinden boven de rivier. Na het succes van de vorige jaren, verwacht ik nog meer publiek. Zorg dat je er ook bij bent op 2 en 3 september 2017. Vanaf de kade van Porto of V.N. de Gaia heb je een prima uitzicht.

Wereldkampioenschappen van Red Bull Air Race

Deze vliegwedstrijd is in 2003 in het leven geroepen door Red Bull en uitgegroeid tot kampioenschappen op wereldniveau. Denk aan adembenemende luchtacrobatiek door de allerbeste stuntpiloten en miljoenen fans wereldwijd. Je drinkt dat energiedrankje en “Red Bull geeft je vleugels”, zo was het toch? 🙂

Red Bull Air Race over de Douro rivier in Porto Portugal

Jaarkalender van Red Bull Air Race in 2017

De etappe van Porto staat als zesde op de agenda.

  1. Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi | 10 en 11 februari
  2. Verenigde Staten, San Diego | 15 en 16 april
  3. Japan, Chiba | 3 en 4 junho
  4. Hongarije, Boedapest | 1 en 2 juli
  5. Rusland, Kazan | 22 en 23 juli
  6. Portugal, Porto | 2 en 3 september
  7. Duitsland, Lausitzring | 16 en 17 september
  8. Verenigde Staten, Indianapolis |14 en 15 oktober

Promotievideo Red Bull 2017

Red Bull Air Race in Porto – Portugal 2017

In het weekend van 2 en 3 september 2017 zullen er 23 piloten meedoen die samen 15 landen vertegenwoordigen. Red Bull directeur Erich Wolf noemt Porto als één van zijn favoriete etappes vanwege de unieke setting. Het af te leggen parcours ligt tussen de Arrábida brug en de Dom Luís brug.

Het is indrukwekkend wat die piloten uitspoken: duizelingwekkend snel zigzaggen ze om de pionnen heen, maken loopings en laten ingewikkelde manoeuvres zien.

Terugblik: video Red Bull 2008

Zo was er in 2008 een grapjas die z’n vliegtuigje ineens recht naar beneden liet vallen. Doodeng om te zien maar die “kurkentrekker” bleek er gewoon bij te horen. Je kan het hieronder zelf bekijken. 🙂

Terugblik: video Red Bull 2008

Tot slot

Misschien heb je de Air Race ooit op TV gezien of live in Nederland? De laatste keer in Rotterdam was in 2008. Dat was toen alleen toegankelijk voor betalend publiek.

Goed nieuws: in Porto is de Red Bull Air Race gratis. Heb jij dit eerder gezien in Porto?

Bron: Público en Red Bull

Foto’s: eigen werk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.