Natuur van Portugal, The Wild Side

natuur van Portugal gefilmd door Daniel PinheiroFotograaf en filmmaker Daniel Pinheiro laat ons de prachtige en ongerepte natuur van Portugal zien. Ter afsluiting van zijn master Wildlife Documentary Production aan de Universiteit van Salford (UK), maakte hij een documentaire over de Mondego. Bekijk ook zijn andere schitterende video’s.

Na zijn debuutdocumentaire over de rivier Mondego, heeft Daniel Pinheiro gewerkt als filmmaker, geluidstechnicus en camera-assistent in Portugal, Spanje, Peru, Argentinië en Brazilië.

natuur van Portugal - video Daniel Pinheiro

Portugal, The Wild Side (3 minuten)

Deze video duurt drie minuten. Ik vind het een geweldige compilatie van filmbeelden uit de natuur met mooie en bijpassende muziek.

Bekijk het gevarieerde landschap van Portugal, zoals de besneeuwde toppen van Serra da Estrela, de vlakte van de Alentejo, en alle dieren die hij gefilmd heeft. De natuur op z’n mooist!

Video van de week

Vier jaar filmen heeft schitterende scènes opgeleverd. Begin 2015 werd “Portugal, The Wild Side” gekozen als video van de week op de website van Vimeo. Je ziet hier, onder andere, filmbeelden en time lapses uit drie andere video’s van dezelfde filmmaker:

  • Alentejo – The song of the Earth (2013)
  • Between the Sky and the Tides (2012)
  • Mondego (2011)

Iberisch Schiereiland heeft grootste biodiversiteit van Europa

In een Portugees filmpje vertelt Daniel Pinheiro dat zijn land niet groot is in omvang (nog geen 100.000 km2) maar, samen met Spanje, een gebied vormt met een enorme biodiversiteit. Het Iberisch Schiereiland schijnt zelfs het gebied te zijn met de grootste biodiversiteit van Europa.

Volgens de filmmaker zouden Portugezen meer moeten profiteren van de geweldige natuurgebieden die het land rijk is. In buurland Spanje worden er, volgens hem, meer documentaires gemaakt over de natuur en is het ecotoeristisch aanbod ook groter. Portugal heeft nog veel te winnen op dit terrein.

WILDSTEP Productions

Daniel Pinheiro leidt zijn filmproductiebedrijf, WILDSTEP Productions, vanuit Portugal. Benieuwd naar zijn overige werk? Op Vimeo kun je meer dan 15 video’s bekijken.

De natuur vastgelegd op foto’s?

De natuurfoto’s van Daniel Pinheiro zijn ook erg mooi. Aanrader!

Foto’s en video: WILDSTEP Productions

4 Reacties

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.