Liebster Award: mijn blog in het zonnetje

Liebster Award voor blog Over PortugalPas geleden kreeg ik het bericht dat ik genomineerd ben voor de Liebster Award. Dit is een virtuele prijs die bloggers uitreiken aan andere bloggers om nieuwe of kleine blogs in de schijnwerpers te zetten. Leuk! Van wie kreeg ik dit bericht? Welke regels gelden er in blogland en wie heb ik genomineerd?

De nominatie ontving ik van ElsaRblog. Nogmaals bedankt, Elsa. Ik kan jullie aanraden om eens een kijkje te nemen op haar site. Zij heeft een creatief DIY blog met heerlijke Portugese desserts.

Voorliefde voor Portugal

Elsa komt uit Portugal en schrijft haar blogartikelen vanuit Nederland. Bij mij is het net andersom: ik ben Nederlandse en schrijf mijn artikelen vanuit Portugal. Al kennen we elkaar niet persoonlijk, wij hebben allebei een speciale band met dit mooie land.

Liebster Award komt uit Duitsland

Het schijnt dat de Liebster Award oorspronkelijk uit Duitsland komt. Als jij regelmatig blogt, dan heb je hier vast weleens wat over gehoord. Is dit compleet nieuw voor je? Hieronder volgen de regels die gelden binnen blogland.

Liebster Award voor blog Over PortugalHoe gaat het in z’n werk?

 • Bedank degene die jou heeft genomineerd.
 • Beantwoord de vragen die degene die jou nomineerde voor jou bedacht heeft.
 • Nomineer anderen.
 • Bedenk 11 vragen voor de genomineerden.
 • Breng de genomineerden op de hoogte van hun nominatie.

De 11 vragen van Elsa aan mij:

1. Waar haal je inspiratie vandaan om te bloggen?

Antwoord: Ik woon in Portugal en haal nieuwe blogideeën uit mijn eigen reiservaringen. Ook kan ik geïnspireerd raken door iets wat ik lees of hoor. Wel probeer ik in te schatten of een gekozen onderwerp ook handige en/of interessante informatie is voor mijn lezers. Als ik denk dat zij er niets aan hebben, gooi ik het idee aan de kant.

2. Wat was jouw beste moment met bloggen?

Antwoord: De dag dat ik begon met bloggen. Beginnen is het belangrijkste. De rest komt daarna wel, al hoor je mij niet zeggen dat de rest dan vanzelf komt. Bloggen is veel schrijven, focussen en volhouden. Ik vind het geweldig.

3. Wat is jouw lievelingsartikel op jouw blog en waarom?

Antwoord: Ik kies het artikel over de virtuele treinreizen. Portugal is het tweede Europese land met Google Train View. Even klikken en je kunt meerijden over de spoorlijnen van Cascais, Douro en Sintra. Zo krijg je, gewoon thuis, alvast een idee hoe mooi Portugal is. Moet je het daarna nog wel met je eigen ogen gaan zien, maar een reisje naar Portugal is snel geregeld.

4. Wat is jouw droomland?

Antwoord: Heb ik niet. Als ik moet kiezen, dan kies ik natuurlijk Portugal.

5. Wat is je favoriete quote? En waarom?

“All journeys have secret destinations of which the traveler is unaware.” (M. Buber)

Antwoord: Mooi gezegd. Tijdens je reizen kom je altijd onverwachte dingen tegen.

6. Wat is jouw favoriete eten?

Antwoord: Caldeirada de lulas, een Portugese stoofschotel met pijlinktvis. Erg smaakvol en (als ik zelf de kok ben) ook nog eens een handig éénpansgerecht.

7. Hoe kom je op het idee om te gaan bloggen?

Antwoord: Ik heb altijd veel gelezen. De stap van graag lezen naar zelf teksten maken is helemaal niet zo groot. Het is en blijft een uitdaging om een onderwerp zó vorm te geven dat er een prettig leesbaar, duidelijk en informatief artikel ontstaat. Waarom ben ik eigenlijk niet eerder gaan schrijven?

8. Wat is jouw lievelingsrestaurant? En waarom?

Antwoord: Visrestaurantjes aan zee. Niets smaakt beter dan verse vis.

9. Als bloggen niet jouw fulltime job is, wat doe je nog meer?

Antwoord: Ik doe een heleboel maar ben zo’n zeldzame blogger die niet teveel privé-informatie online wil zetten.

10. Wat is je droombaan? En waarom?

Antwoord: Zelf vliegen lijkt mij geweldig. Ik zeg: piloot. 🙂

11. Beschrijf jezelf in 3 woorden.

Antwoord: Vasthoudend, ongeduldig en doelgericht

Oké en wie nomineer ik?

Mijn 11 vragen:

 1. Waarom ben je gaan bloggen?
 2. Welke reis staat voor jou op nummer 1?
 3. Kende je de Liebster Award al? Ooit al iets over gelezen?
 4. Welke randactiviteiten van bloggen zijn favoriet?
 5. Welke randactiviteiten van bloggen zijn minder leuk?
 6. Hoe lang doe je gemiddeld over een blogartikel?
 7. Hoeveel uur per week steek jij in het bloggen?
 8. Welke tip wil je geven aan beginnende bloggers?
 9. Welke eigenschappen heeft een blogger nodig?
 10. Welke site met blogtips kun je aanraden?
 11. Ben je over 10 jaar nog steeds bezig met je blog?

Succes! Ik ben benieuwd naar de antwoorden en hoor graag van jullie.

4 Reacties

Plaats een reactie
  • Hoi Elsa, bedankt voor je reactie. Ik vond het ook leuk om hiermee bezig te zijn. Veel succes met je blog!

 • Wat leuk dat ik een award heb gekregen van je. Ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik inmiddels 3 maal ben genomineerd in de afgelopen maanden en ik de vragen van deze nominaties allen heb beantwoord. Deze zijn allemaal terug te vinden op http://www.reizen-en-reistips.nl. Als je het niet erg vind, sla ik deze keer over 🙂 Maar toch reuze bedankt dat je me hebt genomineerd!!

  • Haha, al 3 keer? Natuurlijk begrijp ik dat je deze keer dan overslaat. Bedankt voor je reactie en succes met je blog!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.