Grootste fles ter wereld is wijnproeverij

Boeira - Portugal in een flesDe grootste fles ter wereld ligt op een grasveldje van ‘Quinta da Boeira’ in Vila Nova de Gaia. Deze wijnfles van glasvezel is 32 meter lang, 10 meter breed, 27 ton zwaar en jij kan er in rondlopen om wijntjes te proeven. Het landgoed Boeira in Gaia ligt op 5 minuten afstand rijden van Porto.

Het is een cultureel park met dans, muziek, wijn, tradities, gastronomie en ambachtelijke streekproducten.

Grootste fles ter wereld

Wijnproeverij: Portugal in grootste fles ter wereld

De fles, met interne wijnproeverij, is dé centrale blikvanger van het landgoed van Quinta da Boeira en te bezichtigen sinds 1 mei 2014. Het idee om Portugal in een extra large wijnfles te stoppen komt van de initiatiefnemers van Boeira.

Het oorspronkelijke plan was om mensen een wijntje aan te bieden in een enorme flessenpiramide die gemaakt zou moeten worden van 60.000 flessen van 0.75 cl., maar dat bleek lastig uitvoerbaar te zijn.

De flessenpiramide werd ingeruild voor één gigantische fles.

Boeira - Portugal in een flesHet idee van de wijnproeverij bleef wel overeind: de fles biedt ruimte aan ongeveer zestig bezoekers om verschillende Portugese wijnen te proeven. Een daar vertoonde 3D-film neemt iedereen mee naar vier Portugese wijnstreken: Douro, de Alentejo, Dão en Vinhos Verdes.

 

Quinta da Boeira: regionale producten

Een gerenoveerd landhuis uit de 19e eeuw wordt omgeven door 3 hectare groen. In de buitenlucht zijn er 60 winkeltjes te ontdekken waar jij, als bezoeker, verschillende regionale producten kunt proeven en kopen. Denk hierbij aan: kaas, olijfolie, wijn, likeur, zoetigheden, keramiek, stoffen, azulejos (de typische Portugese tegeltjes), etc.

Zin in meer wijn en benieuwd naar het Portugese eten? Je kunt, voor zowel lunch als diner, terecht in het restaurant van het landhuis.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de jaarlijkse portwijn regatta op de Douro en het grootste kabeljauwfestival van Portugal?

Portugal Wine Trophy

Ken je de internationale wijncontest ‘Berlin Wine Trophy’? Het schijnt één van de bekendste internationale wijnevents te zijn.

Portugal Wine Trophy 2014In juni 2014 vond deze 3-daagse bijeenkomst voor het eerst plaats in Portugal en wel op het landgoed van Boeira. Het kreeg de naam ‘Portugal Wine Trophy’.

Een jury van 50 internationale wijnspecialisten heeft zich gebogen over meer dan 1000 wijnen uit 21 landen. Van de ruim 1000 wijnen kregen 7 wijnen de hoogste onderscheiding ‘Grande Ouro’ (letterlijk: Groot Goud). Van deze 7 wijnen bleken er 4 afkomstig te zijn uit het Portugese Douro gebied. In totaal hebben 108 Portugese wijnen een onderscheiding gekregen.

Ook heeft Boeira de ‘Award Best of Wine Tourism 2015’ mogen ontvangen.

Conclusie

Ben je een wijnliefhebber en lijkt het je leuk om meer te weten te komen over de Portugese cultuur? Breng een bezoekje aan Quinta da Boeira, een cultureel park niet ver van Porto. Proef de Portugese wijntjes in de grootste fles van de wereld!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.