Douro rivier? Boottocht Douro Internacional

Boottocht op Douro rivier oftewel Douro Internacional Hoe lijkt het je om een boottocht te maken over de Douro rivier met aan de linkerkant uitzicht op een Portugees natuurgebied en aan de rechterkant uitzicht op een Spaans natuurgebied? Bekijk hier de foto’s die ik maakte tijdens een boottocht over de Douro Internacional met als instappunt Cais da Congida.

Rivier ligt op grens tussen Portugal en Spanje

De Douro rivier wordt hier Douro Internacional genoemd omdat het de grens vormt tussen Portugal en Spanje.

Douro Internacional Boottocht over Douro rivier

Het Portugese natuurpark is een beschermd natuurgebied en strekt zich uit van Miranda do Douro tot aan Figueira de Castelo Rodrigo. Dit natuurreservaat heeft dezelfde naam als de rivier: Douro Internacional. Het Spaanse natuurgebied wordt Los Arribes del Duero genoemd.

Waar je ook kijkt, het uitzicht is echt schitterend. Je hoort alleen de motor van de boot en verder helemaal niets. De foto’s maakte ik op een zonnige dag in augustus.

Startpunt is Cais da Congida

Het instappunt is Cais da Congida en dit ligt in de buurt van Freixo de Espada à Cinta.

Boottocht over Douro rivier Congida

In tegenstelling tot de luxe cruiseschepen die je ook wel ziet op de Douro rivier, tref je hier een gezellig klein bootje aan (zie 1e foto). De reis duurt ongeveer twee uur.

Boottochten over de Douro rivier

De Douro ontspringt in Spanje (in het gebergte van Urbión) op een hoogte van meer dan 2000 meter en stroomt Portugal binnen bij Barca d’Alva. De Douro rivier heeft een totale lengte van 927 kilometer en mondt uit in de Atlantische Oceaan bij de steden Porto en Vila Nova de Gaia.

Je kunt verschillende tochten maken over deze rivier en natuurlijk ook op verschillende punten instappen. Ik heb bijvoorbeeld ook weleens een tocht gemaakt in de buurt van Régua. Ook een heel mooi boottochtje maar toch meer de bewoonde wereld dan deze omgeving van Congida.

Wat zie je onderweg?Boottocht over Douro rivier in buurt van Congida

Hier en daar een huisje maar verder is het dunbevolkt. Geen dorpjes, geen lawaai. Je bent er letterlijk alleen met de natuur. Als je geluk hebt, krijg je adelaars, gieren en zwarte ooievaars te zien. Verder zijn er groene hellingen met olijfbomen, wijngaarden en amandelbomen.

Ik ging van Congida (Portugal) naar La Barca (Spanje) en weer terug, maar je kunt ook helemaal doorvaren naar Barragem de Aldeadávila (Spanje) om vervolgens weer terug te varen naar Congida.

Meer informatie?

Telefoon: +351 279 653 480
Email: congidalabarca@cm-freixoespadacinta.pt

Bekijk hier meer info over boottochtjes over de Douro.

Foto’s: eigen werk

2 Reacties

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.