Dolfi doet jouw handwas terwijl jij reist

dolfi wast kleding met ultrasone trillingenAl lijkt Dolfi op een stuk zeep, dit apparaatje wast met ultrasone geluidstrillingen. Productontwerper André Fangueiro komt uit Portugal en woont/werkt in Nederland. Sinds ik onderstaande video van het internationale Dolfi team heb gezien, ben ik fan. En jij waarschijnlijk ook (gok ik zo), zeker als je veel reist.

Ik ben verre van materialistisch maar dit elektrische apparaatje lijkt mij heel handig. Lees en kijk je met mij mee?

dolfi wast kleding met ultrasone geluidstrillingen

Hoe werkt Dolfi?

De eerste handelingen lijken op een gewoon handwasje. Je vult je wasbak met warm water, je doet er wat wasmiddel bij en je dompelt je vuile kleding in het water. Wringen of wrijven is niet nodig.

Je legt Dolfi in het water en dat is alles. Volgens het Dolfi team is, 30-40 minuten later, je was gewassen. Zou het echt?

Wat zijn de voordelen?

  • klein, compact en eenvoudig in gebruik
  • handig voor thuis en voor (vlieg)vakanties
  • zeer geschikt voor kwetsbare kleding
  • kleding wordt niet beschadigd
  • wast met ultrasone geluidstrillingen
  • wast voorzichtig en van binnenuit
  • laag energieverbruik en geluidloos

Ultrasone geluidstrillingen?

Terwijl jij toekijkt hoe dit apparaatje het werk doet, zal Dolfi blauw kleuren. Deze blauwe kleur houdt in dat er hoogfrequente geluidstrillingen zijn. De geluidstrillingen creëren hele kleine luchtbelletjes in het water.

Als de luchtbelletjes imploderen, wordt alle viezigheid uit je kleding gespoeld. Deze ultrasone geluidstechnologie voor textielreiniging is ontwikkeld en getest door het Zwitserse bedrijf MPI Ultrasonics.

Ultrasone reiniging bij industriële en medische toepassingen

Volgens Lena Solis (bedenker van dit product) is deze manier van reinigen niet helemaal nieuw.

Ultrasone reiniging wordt al jarenlang, zeer effectief, toegepast in de industriële en medische wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van chirurgische en tandheelkundige instrumenten.

Lena Solis wilde deze technologie inzetten om een product te creëren “for everyday consumer use” en volgens mij is dat gelukt. Designer André Fangueiro heeft het eindproduct vormgegeven.

Waarom heeft dit apparaatje deze naam gekregen?

Dolfijnen communiceren met elkaar door middel van ultrasone trillingen. Wij horen geen hoogfrequente geluidstrillingen.

Is Dolfi al te koop?

In januari 2015 is er een crowdfundcampagne gelanceerd voor Dolfi. Het streefbedrag was al binnen een paar dagen binnen. Lees meer op Dolfi’s website.

Tot slot

Bedenk dat dit elektrische apparaatje alleen geschikt is voor kleine hoeveelheden was (1 tot 2 kg). Je zult je lakens niet op deze manier kunnen wassen. Ik moest trouwens wel lachen om de “before & after washing” plaatjes. Doet jou dat ook niet denken aan reclamespotjes voor wasmiddel A of B?

Toch heeft dit internationale team mij overtuigd. Wat denk je? Heeft over een poosje iedereen een Dolfi?

Video & foto’s: Dolfi

4 Reacties

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.