App Baby Decoder meldt waarom baby huilt

App_Baby_DecoderApplicatie Baby Decoder analyseert het type gehuil van je baby en op je iPhone verschijnt de reden waarom je baby huilt. De app Baby Decoder kan ouders helpen om het gehuil van hun baby te interpreteren. Heeft de huilende baby slaap, honger, krampjes of is er iets anders?

Baby Decoder is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch, is sinds september 2014 op de markt. Het idee bestaat om ook een versie voor Android te ontwikkelen.

App Baby Decoder is een Portugees project

Ken je mensen die pas ouders zijn geworden? Of heb je zelf misschien een baby van nog geen half jaar? Mis je een handleiding?

Ricardo Roxo, verpleegkundige, en Nuno Nobre, informatica-ingenieur, hebben de Baby Decoder ontwikkeld. Deze eerste versie is er in het Engels en in het Portugees.

Hoe werkt de Baby Decoder?

Stel je even voor dat je echt pas moeder of vader bent geworden. Je baby huilt zonder je verder uit te leggen wat daar de reden van is. Wat doe je? Je pakt je iPhone, je opent de app en houdt de microfoon bij je huilende baby.

De software detecteert het gehuil van jouw baby en vergelijkt dit met veertig andere huiltjes van deze app. In een paar seconden verschijnt er dan één van de vijf mogelijke berichten op je iPhone:

  • honger
  • slaap
  • krampjes
  • boertje laten
  • ongemak/pijn

Volgens Ricardo Roxo en Nuno Nobre is deze indeling gebaseerd op meerdere internationale theorieën en onderzoeken die aangeven dat baby’s verschillende huilpatronen hebben.

Hoe is de betrouwbaarheid van de app Baby Decoder?

Het schijnt dat de betrouwbaarheid van de app 70 procent is.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Er zijn twee voorwaarden waar je aan moet voldoen wil deze app inderdaad doen wat hij beloofd te doen.

  • Je kindje mag niet ouder zijn dan zes maanden.
  • Er mag geen enkel ander geluid aanwezig zijn als je het gehuil van je baby vastlegt met je iPhone.

Waar is deze app te downloaden?

Verkrijgbaar via App Store.

Deze eerste versie van de applicatie Baby Decoder kost 1,79 Euro (1,99 US Dollar) en is compatibel met je iPhone, iPad en iPod touch. Een Android-versie ligt in de planning.

App gebruiken zonder internetverbinding

Na het downloaden van de app via App Store, kan je de applicatie zonder internetverbinding gebruiken. De database is (nu nog) klein en komt met de Baby Decoder.

Tv-interview met bedenkers van de app Babydecoder

Nuno Nobre en zijn vriendin zijn zelf pas voor het eerst ouders geworden en hij vertelt over hun eigen ervaring met deze app. Tijdens de borstvoeding bleef hun baby’tje huilen. Nuno pakte zijn iPhone met Baby Decoder erbij. Na registratie en analyse van het gehuil verscheen er een mededeling op zijn iPhone: boertje laten. Inderdaad bleek dat de reden te zijn. Na het boertje was alles weer oké.

Uitbreiding van database Baby Decoder

Er zijn plannen om de database-met-soorten-gehuil flink uit te breiden. Ricardo Roxo en Nuno Nobre zijn op zoek naar partnerships met universiteiten en investeerders om dit te kunnen realiseren.

Conclusie

Heb je een baby van zes maanden of jonger? Zijn er mensen in jouw omgeving die pas een baby hebben gekregen?

De app Baby Decoder is ontwikkeld in Portugal. De software ontdekt het type gehuil, vergelijkt dit met 40 andere huiltjes in de database, en vermeldt op iPhone, iPad of iPod touch waarom de baby huilt (honger, slaap, krampjes, boertje willen laten of ongemak/pijn). App Baby Decoder kan een handige handleiding zijn bij huilende baby’s!

Een andere handige app van Portugese bodem: gratis app maakt korte filmpjes van je foto’s.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.