Architectuur: slangenhuizen op poten

Bijzondere architectuur in Portugal SlangenhuisAltijd al in een boomhut willen overnachten of geïnteresseerd in architectuur? Vanuit Porto rij je in een uur naar Pedras Salgadas. In het Spa & Nature park (20 ha) staan 2 speciale slangenhuizen hoog op de poten en midden in het bos. Wie overnacht in deze Tree Snake Houses, slaapt in de “slangenkop”.

Tree Snake Houses in Spa & Nature Park

De Tree Snake Houses zijn ontworpen door de architecten Luís Rebelo de Andrade en Tiago Rebelo de Andrade (vader en zoon). Uit een Portugese video blijkt dat het nooit de bedoeling is geweest om huizen te creëren in de vorm van slangen. Die naam werd later pas gebruikt.

Slangenhuis in Portugal Bijzondere architectuur

Had jij vroeger als kind ook de wens om een eigen boomhut te bouwen? Dit was wel één van de uitgangspunten van deze architecten. Het resultaat is schitterend, al is een overnachting niet goedkoop (rond de 200 Euro).

De foto´s die je hier ziet, heb ik afgelopen weekend gemaakt. Even binnenkijken was er helaas niet bij. Als liefhebber van architectuur, moet ik zeggenSlangenhuis in Pedras Salgadas Architectuur dat het ook al leuk is om de slangenhuizen van de buitenkant te bekijken. Via een bruggetje kom je bij de ingang.

Leisteen en hout

De architecten hebben de voorkeur gegeven aan materialen uit de omgeving: leisteen en hout. Leisteen is vrij donker en daardoor zijn de huizen harmonieus geïntegreerd in hun omgeving. De slangenhuizen vallen niet uit de toon en passen goed in het park.

Interieur

Ik heb foto´s gezien van het interieur. Wat moet je je hierbij voorstellen? De inrichting vind ik modern, licht en minimalistisch. Er is een slaapkamer met 2-persoons bed, een badkamer en een klein keukentje. Opmerkelijk zijn twee ramen. Via een dakraam kun je, liggend op bed, de sterrenhemel bekijken. Een ander raam (bij het voeteneinde van het bed, zie foto) geeft uitzicht op het park.

Dit project is in 2014 uitgeroepen tot Building of the Year door Archdaily.

Architectuur van Eco Houses

Heb je liever geen hoogslaper? Al wandelend door dit mooie park in Pedras Salgadas, kom je meer dan tien Eco Houses tegen die wat lager bij de grond staan dan de Tree Snake Houses.

Architectuur in Pedras Salgadas Portugal

De huizen bestaan uit een aantal (flexibel gecombineerde) geprefabriceerde modules zodat elk huisje er anders uitziet. Opvallend zijn de schuine daken en het gebruik van leisteen en hout. Volgens de architect is er geen enkele boom gekapt om de huizen te plaatsen. Er is steeds gezocht naar geschikte ruimte tussen de bomen om de woningen te kunnen plaatsen.

Deze Eco Houses staan op pootjes en hebben een modern en licht interieur. Mooie en functionele architectuur. Het ontwerp is afkomstig van Luís Rebelo de Andrade.

Meer informatie

Zou je dit park weleens willen bezoeken? Lees meer over het Spa & Nature park in Pedras Salgadas.

Foto´s: eigen werk

Denk je dat je volgers op social media dit ook leuk vinden? Deel het! Bedankt 🙂

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2013. Created by Meks. Powered by WordPress.